Fantastisk sesong for Mads Østberg

Fantastisk sesong for Mads Østberg

Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson har hatt en fantastisk sesong i 2012 og ble beste nordmann med en fjerdeplass sammenlagt i rally-VM. Skikkelig fart på karrieren fikk Mads Østberg etter at han la om kosthold og trening og gikk ned 15 kilo. En viktig brikke i det nye kostholdet er Marcus Rohrer Spirulina. I rally teller hvert minste gram i bilen og bilene er strippet for alt som ikke er vesentlig for at bilen skal gå fortest mulig og da er også kroppsvekt viktig.

 

 

 

Ekstreme påkjenninger for rallykjørere

VM- rundene arrangeres over hele verden og kjørerne må tåle alt fra 40 til -15 grader, uten klimaanlegg i bilen. På konkurransedager må en rallykjører tåle ekstreme påkjenninger over lang tid. Kjørerne sitter i intens konsentrasjon i opp til 15 timer, hvor av mer av 1 time er med høy puls. De store påkjenningene og temperatursvingningene rallykjørere blir utsatt for under konkurranse førte til at Mads ofte ble syk etter en VM-runde og mistet verdifull treningstid før neste konkurranse.

«Etter at jeg begynte med Marcus Rohrer Spirulina har jeg klart å holde meg frisk etter store konkurranser og fått mere tid til restitusjon og trening før neste konkurranse. Jeg merker også at konsentrasjonen har blitt bedre» sier Mads Østberg.

Vi gratulerer Mads Østberg med en fantastisk sesong og ønsker han lykke til neste år!

Les mer om Mads Østberg 

Innslag NRK sportsrevyen: Østberg slanket seg 15 kilo